Trea schrijft

Schrijven is mijn vak en mijn schrijfkennis deel ik graag. Daarom vind je hier soms een schrijftip. Als ondernemer verdien ik het brood op mijn plank, soms stuiterend van plezier, soms met vallen en opstaan en de nodige uitdagingen. Sommige lessen die ik als ondernemer heb geleerd, zijn het waard om te delen. Die lees je hier. Af en toe zie ik iets of lees ik iets waarvan ik vind dat iedereen dat zou moeten zien of lezen en tenslotte komt er wel eens spontaan iets in me op of vind ik ergens iets van. Al die tips, ingevingen, inzichten en  gedachtenkronkels kunnen overal over gaan. Ik schrijf ze op, ik deel ze en jij mag ermee doen wat je wilt. 

6 tips voor Wereldboekendag
Leestips

6 tips voor Wereldboekendag

Wat doe jij op Wereldboekendag? Hoera! Het is vandaag Wereldboekendag! Een mooie dag om … ja, wat doe je eigenlijk op Wereldboekendag? Ik heb 6

Lees meer
Fran Lebowitz
Kijktips

Loop door!

New York liefhebbers opgelet: de miniserie Pretend It’s a City (Netflix) mag je niet missen! Martin Scorsese en Fran Lebowitz, vrienden van middelbare leeftijd, wonen

Lees meer
Uitzicht over de weilanden
Tips voor ondernemers

Doe niks!

“Alle creativiteit komt voort uit het onbewuste. Pas als je ontspant, hoor je wat je eigen ‘onbewustzijn’ je influistert”, zegt John Cleese over creativiteit.

Lees meer
Ouderwetsche typemachine
Schrijftips

Welke moet weg!

Er zijn taalzaken waarvan ik gruwel, kippenvel krijg en me wanhopig huilend ter aarde stort. En dan heb ik het niet alleen over taalfouten, zoals:

Lees meer
Vakidioot
Gedachtenkronkels

Vakidioot

Hoe ik mezelf als vakidioot en komma-n*ker bijna een hersenschudding schreef.

Lees meer
Trea ten Kate

Nu weet je al iets meer van me en heb je misschien een idee van wat ik voor jou kan doen. Ik heb nog geen idee wie jij bent: wat is jouw verhaal? Neem contact op en we plannen een afspraak om vrijblijvend kennis te maken.