Boeken

Stapel boeken
Westerdok (2015)

Van architect tot medewerkers en patiënt: 18 mensen vertellen in dit boek over Westerdok, een flexibel, conceptueel en tijdloos gebouw voor de geestelijke gezondheidszorg. 

Stapel boeken: Kameel op de weg
Kameel op de weg (2016)

In de zomers van 2008 en 2015 reisden mijn partner Kebe en ik in een volgeladen Nissan Qashqai van Zwolle naar Dakar. In februari 2016 kwam mijn boek uit: Kameel op de weg. 

Bladeren door het boek
Excellente Zorg (2016)

Excellente Zorg, een boek waarin verpleegkundigen en verzorgenden in de ggz vertellen over hun vak. Positiviteit, omdenken en inspireren zijn de kernwoorden in al hun verhalen.

Een gewoon bijzonder leven - omslag
Een gewoon bijzonder leven (2021)

Dit is het levensverhaal van mijn lieve vriendin Petra. Ik vind het een eer dat zij mij het vertrouwen gaf om haar woorden op te schrijven. Ik heb zoveel bewondering voor haar levenslust en optimisme. Ook toen de dood steeds een stapje dichterbij kwam. Het boek is een prachtige herinnering aan een onvergetelijke vrouw, maar mijn mooiste herinneringen zitten niet tussen de bladzijden. Die staan in mijn hart gegrift. Het boek is in een beperkte oplage alleen voor naaste familie en vrienden gedrukt. 

Storytelling boek Zie ons samen voor de GGD Noord- en Oost-Gelderland
Zie ons samen (2021)

Een grote overstroming raakt het dorp Allewijk. Angstige en verkleumde bewoners worden opgevangen in het dorpscafé Hart van Allewijk. Medewerkers en stamgasten steken de handen uit de mouwen, maar moeten daarvoor ook de handen in elkaar slaan. In opdracht van de GGD Noord- en Oost-Gelderland schreef ik een fictief verhaal vol situaties en personages die doen denken aan de werkelijkheid binnen de GGD en die laten zien hoe medewerkers, teams en management hiermee omgaan. 

Op zoek naar geluk omslag oud
Op zoek naar geluk in oorlogstijd (verwacht 2022)

Het verhaal van Berend en Tania gaat over twee jonge mensen die elkaar ontmoeten in de Tweede Wereldoorlog. Ik ben in Canada en in het Thüringerwoud geweest, op zoek naar mensen die hen kenden en plaatsen waar zij geweest zijn. De achterflap, inleiding, proloog, eerste vijf hoofdstukken en het laatste hoofdstuk zijn in concept af. Ik hoop mijn boek in 2022 te kunnen lanceren in Zwolle, de plaats waar Berend en Tania na de oorlog naar toe gingen en de rest van hun leven woonden.

De BESTING-methode (verwacht 2022)

In 2019 heb ik samen met Helga de Boer Platform 9 BV opgericht. Na het organiseren van tal van workshops en bijeenkomsten ontwikkelden wij in 2021 de BESTING®-methode. Met deze methode ontdek je stap voor stap je eigen unieke combinatie van eigenschappen en vaardigheden. Wij noemen dat je Succes-DNA. De kunst is dat te vinden, te erkennen en te gebruiken. Dat geeft energie en helpt je om met succes je ambities waar te maken. Wij werken aan ons eerste boek: een combinatie van de (wetenschappelijke) theorie achter BESTING en de werkmethode om zelf mee aan de slag te gaan, aangevuld met inspirerende interviews en onze eigen persoonlijke verhalen.  

Trea ten Kate

Nu weet je al iets meer van me en heb je misschien een idee van wat ik voor jou kan doen. Ik heb nog geen idee wie jij bent: wat is jouw verhaal? Neem contact op en we plannen een afspraak om vrijblijvend kennis te maken.