Boeken

Helga de Boer en Trea ten Kate van Platform 9
Het begint in de zandbak (2023)

In 2019 richtte ik met Helga de Boer Platform 9 op en op 9 februari 2023 lanceerden wij ons eerste boek. Wij hebben een missie: mensen inspireren en motiveren om te leven en te werken vanuit hun eigen unieke talenten. In het boek omschrijven wij de door ons ontwikkelde BESTING®-methode. We vullen dat aan met persoonlijke verhalen en inspirerende interviews met mensen die op eigen wijze in het leven staan. 

Op zoek naar geluk omslag oud
Op zoek naar geluk in oorlogstijd (2023)

Het verhaal van Berend en Tania gaat over twee jonge mensen die elkaar ontmoeten in de Tweede Wereldoorlog. Ik ben in Canada en in het Thüringerwoud geweest, op zoek naar mensen die hen kenden en plaatsen waar zij geweest zijn. De achterflap, inleiding, proloog, eerste vijf hoofdstukken en het laatste hoofdstuk zijn in concept af. Ik hoop mijn boek in 2023 te kunnen lanceren in Zwolle, de plaats waar Berend en Tania na de oorlog naar toe gingen en de rest van hun leven woonden.

Een gewoon bijzonder leven - omslag
Een gewoon bijzonder leven (2021)

Dit is het levensverhaal van mijn lieve vriendin Petra. Ik vind het een eer dat zij mij het vertrouwen gaf om haar woorden op te schrijven. Ik heb zoveel bewondering voor haar levenslust en optimisme. Ook toen de dood steeds een stapje dichterbij kwam. Het boek is een prachtige herinnering aan een onvergetelijke vrouw, maar mijn mooiste herinneringen zitten niet tussen de bladzijden. Die staan in mijn hart gegrift. Het boek is in een beperkte oplage alleen voor naaste familie en vrienden gedrukt. 

Storytelling boek Zie ons samen voor de GGD Noord- en Oost-Gelderland
Zie ons samen (2021)

Een grote overstroming raakt het dorp Allewijk. Angstige en verkleumde bewoners worden opgevangen in het dorpscafé Hart van Allewijk. Medewerkers en stamgasten steken de handen uit de mouwen, maar moeten daarvoor ook de handen in elkaar slaan. In opdracht van de GGD Noord- en Oost-Gelderland schreef ik een fictief verhaal vol situaties en personages die doen denken aan de werkelijkheid binnen de GGD en die laten zien hoe medewerkers, teams en management hiermee omgaan. 

Stapel boeken: Kameel op de weg
Kameel op de weg (2016)

In de zomers van 2008 en 2015 reisden mijn partner Kebe en ik in een volgeladen Nissan Qashqai van Zwolle naar Dakar. In februari 2016 kwam mijn boek uit: Kameel op de weg. 

Bladeren door het boek
Excellente Zorg (2016)

Excellente Zorg, een boek waarin verpleegkundigen en verzorgenden in de ggz vertellen over hun vak. Positiviteit, omdenken en inspireren zijn de kernwoorden in al hun verhalen.

Stapel boeken
Westerdok (2015)

Van architect tot medewerkers en patiënt: 18 mensen vertellen in dit boek over Westerdok, een flexibel, conceptueel en tijdloos gebouw voor de geestelijke gezondheidszorg. 

Trea ten Kate

Nu weet je al iets meer van me en heb je misschien een idee van wat ik voor jou kan doen. Ik heb nog geen idee wie jij bent: wat is jouw verhaal? Neem contact op en we plannen een afspraak om vrijblijvend kennis te maken.