Ieder mens heeft een verhaal

Mijn verhaal

In mijn verhaal staat het woord Ja centraal. Het was op mijn 37e verjaardag dat ik bewust Ja-knikker werd. Die dag realiseerde ik me dat ik ouder was dan mijn vader ooit geworden is. Ik weet zeker dat hij graag nog wat langer was gebleven. Niet om te ja-maren of ja-misschienen, maar om Ja te zeggen: Ja tegen het leven. 

Journalist

Inmiddels ben ik overtuigd Ja-knikker. Ja is positief, Ja levert altijd iets op en Ja brengt je op plaatsen waar je met Nee nooit gekomen was. Dus ik besloot te gaan doen wat ik eigenlijk altijd al wilde doen: schrijven, verhalen vinden en verhalen vertellen! Ik stortte me op de opleiding Journalistiek. Ik leerde de juiste vragen te stellen om de juiste informatie boven tafel te krijgen voor de doelgroep waar ik voor schrijf. Ik interviewde een politicus in Den Haag, de directeur van de chocoladefabriek, een psychiater die ooit officier op een onderzeeër was. Ik schreef over sport, kunst en gezondheidszorg. Over evangelisatie, windmolens en tatoeages. 

Communicatiemedewerker

Ondertussen werkte ik als communicatiemedewerker in de ggz. Ik ontwikkelde het nieuwe personeelsmagazine na een grote reorganisatie. Ik schreef nieuwsbrieven, folderteksten en teksten voor intranet en websites. Online communicatie had altijd al mijn belangstelling en ik dook daar volop in. Ik leerde hoe ik SEO-teksten moest schrijven. Ik schreef het social mediabeleid voor de organisatie en voor diverse stichtingen, voerde het uit en trainde medewerkers. Ik ontwikkelde mij tot communicatieadviseur en hoofdredacteur van het personeelsmagazine. 

Ondernemer

En toen zei ik Ja tegen mijn eigen bedrijf. Dat was een grote en spannende Ja. Na 18 jaar in loondienst bij een organisatie die me de mogelijkheid bood om me te ontwikkelen, zei ik Nee tegen mijn veilige, vaste contract. Op 1 januari 2015 zei ik Ja tegen het onzekere leven van de zelfstandig ondernemer. Ik werk harder dan ooit tevoren, maar tot op de dag van vandaag heb ik er geen moment spijt van en run ik mijn bedrijf met passie en plezier. 

Sloeproeier

Zelden sta ik stil en zelden staat mijn hoofd stil. Om mijn hoofd toch eens leeg te maken, roei ik. Heerlijk met de wind in mijn haar en het snot voor de ogen onbenullig aan de riemen hangen. Met een aantal sloeproeidromen op mijn bucketlist. De Theems kan ik afvinken, die heb ik in 2016 bedwongen, met kippenvel op mijn armen en tranen in mijn ogen. De HT, de koningin der sloeproeiraces, van Harlingen naar Terschelling heb ik in 2018 afgevinkt. De Vogalonga in Venetië en de Wild River Race over de Wolga staan nog op de lijst. Daar zeg ik geen Nee tegen.  

Ja-knikker

Al mijn Ja’s brengen me steeds weer in contact met nieuwe mensen, die Ja terug zeggen. En brengen me in situaties waar ik met Nee niet geweest was. Onder de Towerbridge door roeien en met tranen in mijn ogen en kippenvel op mijn armen de traditionele roeigroet brengen. Een kantoorruimte huren met collega-freelancers, wat uitmondt in een geweldige samenwerking. Een boek schrijven en dat mogen presenteren in de mooiste boekwinkel van Nederland. In een gekke bui een ticket naar Canada boeken om daar iemand te interviewen voor mijn volgende boek. Samen met fotograaf Edwin Goed werk ik aan ons project  Humans of Zwolle. Ik bedacht de Bubbelmethode als oplossing voor het probleem van afleiding in de kantoortuin. In 2019 begon ik een tweede bedrijf: Platform 9 BV, samen met mijn vriendin Helga de Boer, die ook gewoon Ja zegt. 

Ja is het leven dóen. Bedankt paps!

Nu weet je al iets meer van me en heb je misschien een idee van wat ik voor jou kan doen. Ik heb nog geen idee wie jij bent: wat is jouw verhaal? Neem contact op en we plannen een afspraak om vrijblijvend kennis te maken.