Doe niks!

Uitzicht over de weilanden

Ik klaagde over gebrek aan focus en kreeg een cadeautje van vakgenoot Wilma Kleiboer: een weekje in de bovenwoning van haar boerderij in het dorpje De Vecht. Waar?? Ik hoor het je denken. De Vecht; een dorp tussen Deventer en Apeldoorn met zo’n 150 inwoners, een kerk, een café, een voetbalveld en verder niks. He-le-maal niks. Zelfs het café is gesloten in de periode dat ik er ben. Behalve een beetje van me af staren, een stukje wandelen of fietsen, wegdommelen of de boerderijkat aaien, is er niks te doen. He-le-maal niks. Wat thuis niet lukt, gaat hier als een dolle. Creativiteit, inspiratie, motivatie, het lijkt hier allemaal in de lucht te zitten. Ik staar wat over de weilanden naar de kerktoren en een kudde koeien, de boerderijkat komt langs voor een aai en hopseflops, de mooie zinnen, goede ideeën, sterke verhaallijnen en slimme onderzoeksvragen rollen uit mijn laptop. Geen belangrijke afspraken, opdrachten, deadlines, ontmoetingen, telefoongesprekken en e-mailconversaties die roet in het eten gooien.

“Doe niks, ga in je eigen cocon zitten”, zegt John Cleese over creativiteit. “Alle creativiteit komt voort uit het onbewuste. Pas als je ontspant, hoor je wat je eigen ‘onbewustzijn’ je influistert.” Hij heeft gelijk en ik kan het iedereen aanraden: ga eens wat vaker ontspannen in je eigen cocon zitten, bij voorkeur in je uppie in een vreemde omgeving. Bijvoorbeeld in een dorp met 150 inwoners.

Wil je horen wat je onbewustzijn je te vertellen heeft?

Workshop

Bij Platform 9 organiseren we inspirerende en praktische workshops voor ondernemende mensen. In de workshop Focus op je Bedrijf maken we tijd om te ontspannen, zodat je je onbewustzijn hoort fluisteren. 

Workation

Wil je volledig ontspannen en focussen op je bedrijf, totdat je onbewustzijn alle geheimen in je oor tettert? Ga dan mee op een van onze workations naar Spanje of Vlieland.

Woordvoerder GGD met mondkapje
Terugblik

Op naar een saai jaar!

Heb je me gemist in 2021? Dat kan. Het was wat stilletjes rond Ten Kate Communicatie, terwijl het een veelbewogen jaar was dat een onvergetelijke indruk op me achterliet.

Lees meer

Loop door!

New York liefhebbers opgelet: de miniserie Pretend It’s a City (Netflix) mag je niet missen!

Lees meer
Uitzicht over de weilanden
Tips voor ondernemers

Doe niks!

“Alle creativiteit komt voort uit het onbewuste. Pas als je ontspant, hoor je wat je eigen ‘onbewustzijn’ je influistert”, zegt John Cleese over creativiteit.

Lees meer