Vasthouden of loslaten

Vasthouden of loslaten

Vandaag gehoord: “Ik moet het loslaten.” Loslaten heeft iets te maken met veranderingen die pas op kunnen treden als je iets loslaat, met ruimte maken voor nieuwe ideeën door oude los te laten en het heeft iets te maken met negatieve gedachten en ervaringen. Want die moet je loslaten natuurlijk. Vermoed ik. Vervelende dingen niet eindeloos oprakelen maar achter je laten. Denk ik. 

Het is een veelbesproken onderwerp en bol.com biedt maar liefst 294 boeken aan over loslaten. En er valt véél los te laten: spanning en stress, je ex, je tweelingziel of je zielsliefde, je werk en je ambities, je to-do lijstje en je gedachtenpatronen. Gelukkig kan je ook gewoon Fuck it! roepen, volgens John C. Parkin in het gelijknamige boek. Je hoeft niet te mediteren, te bidden of te werken aan je geluk, want ‘Fuck it’ werkt als een krachtige mantra met als resultaat … loslaten, ontspannen en gelukkig zijn. Ja, ook John C. Parkin zet in op loslaten. 

Ik heb een ander idee. Ik stel voor om eens om te denken. Niet de negatieve dingen loslaten maar al het mooie en positieve stevig vasthouden. Ik denk dat ik het loslaten loslaat en me bezig ga houden met alles in mijn leven wat de moeite waard is om stevig vast te grijpen en nooit meer los te laten.

Vasthouden of loslaten

Vond je dit blogbericht leuk?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest
Fran Lebowitz
Kijktips

Loop door!

New York liefhebbers opgelet: de miniserie Pretend It’s a City (Netflix) mag je niet missen!

Lees meer
Uitzicht over de weilanden
Tips voor ondernemers

Doe niks!

“Alle creativiteit komt voort uit het onbewuste. Pas als je ontspant, hoor je wat je eigen ‘onbewustzijn’ je influistert”, zegt John Cleese over creativiteit.

Lees meer
Ouderwetsche typemachine
Schrijftips

Welke moet weg!

Er zijn taalzaken waarvan ik gruwel, kippenvel krijg en me wanhopig huilend ter aarde stort.

Lees meer