Vasthouden of loslaten

Vasthouden of loslaten

Vandaag gehoord: “Ik moet het loslaten.” Loslaten heeft iets te maken met veranderingen die pas op kunnen treden als je iets loslaat, met ruimte maken voor nieuwe ideeën door oude los te laten en het heeft iets te maken met negatieve gedachten en ervaringen. Want die moet je loslaten natuurlijk. Vermoed ik. Vervelende dingen niet eindeloos oprakelen maar achter je laten. Denk ik. 

Het is een veelbesproken onderwerp en bol.com biedt maar liefst 294 boeken aan over loslaten. En er valt véél los te laten: spanning en stress, je ex, je tweelingziel of je zielsliefde, je werk en je ambities, je to-do lijstje en je gedachtenpatronen. Gelukkig kan je ook gewoon Fuck it! roepen, volgens John C. Parkin in het gelijknamige boek. Je hoeft niet te mediteren, te bidden of te werken aan je geluk, want ‘Fuck it’ werkt als een krachtige mantra met als resultaat … loslaten, ontspannen en gelukkig zijn. Ja, ook John C. Parkin zet in op loslaten. 

Ik heb een ander idee. Ik stel voor om eens om te denken. Niet de negatieve dingen loslaten maar al het mooie en positieve stevig vasthouden. Ik denk dat ik het loslaten loslaat en me bezig ga houden met alles in mijn leven wat de moeite waard is om stevig vast te grijpen en nooit meer los te laten.

Vasthouden of loslaten
Woordvoerder GGD met mondkapje
Terugblik

Op naar een saai jaar!

Heb je me gemist in 2021? Dat kan. Het was wat stilletjes rond Ten Kate Communicatie, terwijl het een veelbewogen jaar was dat een onvergetelijke indruk op me achterliet.

Lees meer

Loop door!

New York liefhebbers opgelet: de miniserie Pretend It’s a City (Netflix) mag je niet missen!

Lees meer
Uitzicht over de weilanden
Tips voor ondernemers

Doe niks!

“Alle creativiteit komt voort uit het onbewuste. Pas als je ontspant, hoor je wat je eigen ‘onbewustzijn’ je influistert”, zegt John Cleese over creativiteit.

Lees meer