Ondernemerschap en onvoorwaardelijke vriendschap

Helga en Trea - Platform 9

Er waren eens 2 kleine meisjes in een dorp in Overijssel. Zij leerden elkaar kennen op de kleuterschool en vanaf dat moment waren zij vriendinnetjes. Zij speelden met barbies, playbackten voor de spiegel de liedjes van Luv, dansten de dansjes die erbij hoorden, maakten ruzie, maakten het weer goed. Zij gingen samen naar de dorpsmavo, spijbelden samen, gingen uit, werden dronken, verliefd, fietsten samen in de sloot en raakten nooit uitgepraat. Zij wisten na de mavo allebei nog niet zo goed wat ze wilden worden. Ze gingen werken, trouwden jong, kregen kinderen en verbouwden een oud huis tot een paleisje. Zoals dat gaat in het leven, kregen zij ook te maken met de nodige tegenslagen. Zij gingen scheiden, moesten hun leven weer op de rit zien te krijgen, gingen studeren, begonnen een bedrijf, kochten een huis, vonden een nieuwe liefde. Zij vierden samen de hoogtepunten en vingen elkaar op tijdens de dieptepunten. Tijdens weekendjes weg fantaseerden ze erover om met hun kennis en ervaring samen een gave workshop te ontwikkelen, iets voor ondernemende mensen op een mooie inspirerende plek. Ze droomden erover, lachten erom, proosten erop en raakten nooit uitgepraat. 

“Wij zijn trots op onze onafhankelijkheid en geloven dat dat de weg is naar succes” – Helga

En toen was het opeens 13 april 2019. Ze waren allebei net 50 geworden en een van hen appte: “Ik heb een idee… zakelijk en leuk te combineren met privé… jij en ik… gauw x kletsen?” Dat idee liep uit de hand. Zij ontdekten dat zij ondernemers heel wat meer te bieden hadden dan een ‘leuke workshop voor ondernemende mensen op een inspirerende plek’. Zij kwamen tot de conclusie dat hun eigen ervaringen, zakelijk én privé, hadden ertoe geleid dat zij stevig en onafhankelijk in hun pumps staan. Dat gevoel gunnen zij elke ondernemer en hun kennis en ervaring dragen zij graag over. Zo ontstond Platform 9. 

“Na ruim 45 jaar vriendschap ontdekken we nu dat we elkaar ook zakelijk perfect aanvullen en versterken” – Trea

Van een appje in april 2019 tot een bedrijf met een groeiend aanbod van workshops voor én door (een groeiend aantal) ondernemers. Zij vonden niet één, maar drie inspirerende plekken, gerund door ondernemers die hun idee omarmden: De Geschilde Aardappel, een biologisch restaurant met Vaar-in en een fijne groepsruimte aan de rand van Zwartsluis, met uitzicht op natuurgebied de Wieden. Arriadh Hotel op een berg in Andalusië, Spanje, met uitzicht op het schilderachtige witte dorpje Arriate in het dal. Hotelletje de Veerman op Vlieland, met uitzicht op het uitgestrekte wad. En die twee vriendinnen? Die zijn nog lang niet uitgepraat!

Logo Platform 9 met tagline 2021
Lees meer >>
Woordvoerder GGD met mondkapje
Terugblik

Op naar een saai jaar!

Heb je me gemist in 2021? Dat kan. Het was wat stilletjes rond Ten Kate Communicatie, terwijl het een veelbewogen jaar was dat een onvergetelijke indruk op me achterliet.

Lees meer

Loop door!

New York liefhebbers opgelet: de miniserie Pretend It’s a City (Netflix) mag je niet missen!

Lees meer
Uitzicht over de weilanden
Tips voor ondernemers

Doe niks!

“Alle creativiteit komt voort uit het onbewuste. Pas als je ontspant, hoor je wat je eigen ‘onbewustzijn’ je influistert”, zegt John Cleese over creativiteit.

Lees meer