Neem eens vrij van je klant

Neem eens vrij van je klant

Het maakt je hoofd leeg, geeft ruimte voor nieuwe ideeën en leidt tot spannende plannen!

Natuurlijk moet je als ondernemer zuinig zijn op je klanten. Natuurlijk hebben we als ondernemer allemaal het motto ‘de klant is koning’ hoog in ons vaandel staan. En natuurlijk worden we een beetje zenuwachtig als er geen of weinig klanten zijn. Toch heb ik in de zomer van 2019 vrij genomen van mijn klant. Zo’n 3 maanden maar liefst! ‘Heb je een sabbatical genomen?’, werd mij gevraagd. ‘Zo hee, dat is een lange vakantie!’ en ‘Kan dat zomaar uit?’

Nee, ik heb geen sabbatical genomen, ik heb geen lange vakantie gehad en het kan niet ‘zomaar’ uit. Ik heb de afgelopen jaren hard gewerkt waardoor ik me dit kon veroorloven. Ik vond dat het hoog tijd was om eens net zo hard te werken aan mijn eigen ideeën en wilde plannen. Want dat is wat er vaak bij in schiet. De afgelopen jaren als ondernemer had ik met enige regelmaat ingevingen, halve ideeën, onafgemaakte gedachten en flarden van inspiratie. Al die losse flodders heb ik op een hoop geveegd en daar ben ik op gaan broeden. Al denkend, pratend en wandelend. In het bos, op mijn kantoor, thuis op de bank en zelfs in bed. Welke flodder is in potentie een voltreffer? En wat heb ik ervoor nodig om het waardevol en succesvol te maken? Ik vuurde hier en daar eens een losse flodder af en kreeg daar reacties op.

Tip: Neem eens vrij van je klant

Wat ik deze zomer in geleerd heb is dat het goed is om eens vrij te nemen van je klant. Het maakt je hoofd leeg, geeft ruimte voor nieuwe ideeën en het verbeteren van oude plannen. Wat ik ook geleerd heb is dat je je ideeën, losse flodders, gedachtenkronkels en flarden van inspiratie niet krampachtig voor jezelf moet houden. Praat erover, laat ze vallen en schiet ze in het rond. De beste manier om goede ideeën te verbeteren is door ze te delen.

Het resultaat

Oké, en wat zijn die spannende ontwikkelingen dan wel niet? Ik hoor het je denken! Nou, mijn gefladder met flodders en flarden heeft deze zomer geleid tot:

✅ Ik vond de oplossing voor een probleem, ontwikkelde de ©Bubbelmethode en bouwde een website

✅ Ik ontwikkelde workshops en presentaties over schrijven, media en storytelling, bedacht de naam Always Write en bouwde een website

✅ Ik ging samenwerken met Helga de Boer, we richtten Platform 9 op en bouwden een website

✅ Mijn social media accounts zijn up to date

✅ Ik heb frisse ondernemerszin en focus op mijn bedrijf

Focusworkshops bij Platform 9

Focus op je bedrijf

Succes met focus: kennisbijeenkomst met netwerkborrel.

Focus in 1 dag

(Her)vind de kern van jouw bedrijf in 1 dag in Zwartsluis.

Focus op vlieland

Korte workation op Vlieland met uitzicht op het weidse wad. 

Arriadh Hotel

Workation deLuxe in Spanje met rust, ruimte en focus.

Woordvoerder GGD met mondkapje
Terugblik

Op naar een saai jaar!

Heb je me gemist in 2021? Dat kan. Het was wat stilletjes rond Ten Kate Communicatie, terwijl het een veelbewogen jaar was dat een onvergetelijke indruk op me achterliet.

Lees meer

Loop door!

New York liefhebbers opgelet: de miniserie Pretend It’s a City (Netflix) mag je niet missen!

Lees meer
Uitzicht over de weilanden
Tips voor ondernemers

Doe niks!

“Alle creativiteit komt voort uit het onbewuste. Pas als je ontspant, hoor je wat je eigen ‘onbewustzijn’ je influistert”, zegt John Cleese over creativiteit.

Lees meer