Mijn ondernemerstuin is winterklaar

Groen hart
2019

2019 was het jaar van ideeën en Eureka-momenten. Ik besloot dat ik meer schrijfworkshops wilde geven en bedacht Always Write! In dezelfde tijd kwam mijn goede vriendin Helga met het idee om samen een leuke workshop te ontwikkelen en ik bedacht dé oplossing voor het probleem waar veel mensen op flexplekken en in kantoortuinen mee kampen: afleiding. Al die plannen kwamen min of meer tegelijk en groeiden in korte tijd alle kanten op. 

2020

In de laatste weken van 2019 heb ik nagedacht, keuzes gemaakt en doelen gesteld. De wildgroei in mijn ondernemerstuin heb ik gesnoeid en winterklaar gemaakt, zodat het in 2020 kan groeien en bloeien:

✅ Centraal in mijn tuin staat nog steeds Ten Kate Communicatie. Ik blijf communiceren, verhalen vertellen en doen waar ik goed in ben als communicatieadviseur, schrijver en schrijfcoach.

✅ Ik heb in mijn tuin veel ruimte vrijgemaakt voor Platform 9 met Helga de Boer. We hebben het in 2019 geplant met praktische workshops op bijzondere locaties waarmee je alle vaardigheden leert die je als ondernemer nodig hebt om onafhankelijk je bedrijf te runnen.

✅ In een stil en saai hoekje heb ik de ©Bubbelmethode geplant. In dat deel van mijn ondernemerstuin is geen afleiding, je kan er je deadlines halen zonder stress en je bent er even helemaal weg uit je drukke kantoortuin. Ook in 2020 kan je aanschuiven. Je reserveert een werkplek voor een dag vol focus, flow en concentratie met de ©Bubbelmethode.

✅ Dan is er nog een belangrijke lapje grond over dat veel tijd, aandacht en zorg vraagt. Daar staat mijn 2e boek en ik ga mijn stinkende best doen om dat tot volle bloei te laten komen.

✅ En er is gesnoeid. ‘Kill your darlings’, zoals ze in de schrijfwereld zeggen. Dat heb ik gedaan met Always Write! Ik heb het liefdevol geplant in de zomer van 2019, maar het moet nu toch ruimte maken zodat al het andere moois volop tot bloei kan komen.

Groen hart
Woordvoerder GGD met mondkapje
Terugblik

Op naar een saai jaar!

Heb je me gemist in 2021? Dat kan. Het was wat stilletjes rond Ten Kate Communicatie, terwijl het een veelbewogen jaar was dat een onvergetelijke indruk op me achterliet.

Lees meer

Loop door!

New York liefhebbers opgelet: de miniserie Pretend It’s a City (Netflix) mag je niet missen!

Lees meer
Uitzicht over de weilanden
Tips voor ondernemers

Doe niks!

“Alle creativiteit komt voort uit het onbewuste. Pas als je ontspant, hoor je wat je eigen ‘onbewustzijn’ je influistert”, zegt John Cleese over creativiteit.

Lees meer