Geen gouden ananassen

Schrijven onder de olijfboom

Ik heb de opkomst van de flexplek, de kantoortuin en het ‘nieuwe werken’ meegemaakt (‘oké boomer’, zou mijn nichtje zeggen) toen ik nog in loondienst werkte bij een grote ggz-organisatie. Ik was enthousiast over het idee en de mogelijkheden. Mensen die klaagden moesten gewoon nog even wennen of waren te oud of vastgeroest om met al die nieuwigheid om te gaan. Dat vond ik.

Flexplek onder de olijfboom

Inmiddels kom ik alweer heel wat jaren als (interim) communicatieadviseur bij diverse organisaties. Ik heb in verschillende kantoortuinen en op allerlei flexplekken gewerkt. Ik ben gezegend met het vermogen om mezelf af te sluiten voor mijn omgeving om me in mijn eigen bubbel te focussen op mijn eigen werk. Als zp’er ben ik nog steeds enthousiast over de kantoortuin, flexplekken en de mogelijkheden om mijn werk op elke mogelijk plek te doen. Mijn roze tas is standaard gevuld met mijn laptop en verder alles wat ik op een werkdag nodig heb. Ik kan overal werken: in mijn eigen kantoor (wat ik deel met 2 zp’ers), aan de keukentafel, in een kantoortuin bij een opdrachtgever, in een café, in de trein of onder een olijfboom in de tuin van mijn favoriete hotel in Andalusië: Arriadh Hotel.

De kantoortuin in het nieuws

De klachten over de kantoortuin zijn in de loop der jaren niet verstomd. Ik hoor ze nog steeds en luider dan ooit, in elke organisatie waar ik kom en van mensen van alle leeftijden. Ik zie dat mensen zich in bochten wringen om toch maar hun werk op een prettige manier en met focus af te kunnen krijgen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het geen kwestie is van wennen of leeftijd, maar dat ik waarschijnlijk tot de lucky few behoor die zich wel af kan sluiten en dat dit voor de meeste mensen niet vanzelfsprekend is.

Bubbelen voor gefrustreerde kantoormensen, schrijvers met een writersblock en ondernemers zonder tijd

Ik dacht: er moet toch een mogelijkheid zijn om mijn vermogen om in mijn eigen bubbel te werken over te dragen op anderen? Goed nieuws: dat kan! En het heet de ©Bubbelmethode. De eerste Bubbeldagen waren een succes, deelnemers waren verbaasd dat het lukte om een dag lang met focus in hun eigen bubbel een flinke berg werk te verzetten. Vanaf september 2021 heb ik opnieuw Bubbeldagen gepland: elke 1e woensdag en 3e maandag van de maand kunnen gefrustreerde kantoormensen, schrijvers met een writersblock en ondernemers zonder tijd bij mij terecht om een werkplek voor een dag reserveren met een flinke portie focus, flow en concentratie. Bij mij krijg je geen kans om afgeleid te raken, zodat je een dag lang deadlines haalt en heerlijk in je eigen bubbel je eigen werk af kan krijgen.

Geen gouden ananassen

Reken niet op een hippe, industrieel vormgegeven werkplek met gezellige cactussen, seventies hangplanten, gouden ananassen en luie loungehoeken. Een Bubbeldag vindt plaats in een ouderwets saaie, oerdegelijke vergaderruimte. Het past bij het doel van de Bubbeldag en bij mij als persoon: nuchter en zonder fratsen.

Bubbeldag

Vanaf september 2021 zorg ik elke 1e woensdag en 3e maandag van de maand weer voro focus, flow en inspiratie met de ©Bubbelmethode. Je werkt bij mij in je eigen bubbel aan je eigen schrijfklus, zonder afleiding, met structuur en je haalt je deadlines zonder stress. 

Reserveer een schrijfplek en ik garandeer je dat je meer schrijft in 1 dag dan je ooit voor mogelijk had gehouden. 

Schrijven onder de olijfboom
Woordvoerder GGD met mondkapje
Terugblik

Op naar een saai jaar!

Heb je me gemist in 2021? Dat kan. Het was wat stilletjes rond Ten Kate Communicatie, terwijl het een veelbewogen jaar was dat een onvergetelijke indruk op me achterliet.

Lees meer

Loop door!

New York liefhebbers opgelet: de miniserie Pretend It’s a City (Netflix) mag je niet missen!

Lees meer
Uitzicht over de weilanden
Tips voor ondernemers

Doe niks!

“Alle creativiteit komt voort uit het onbewuste. Pas als je ontspant, hoor je wat je eigen ‘onbewustzijn’ je influistert”, zegt John Cleese over creativiteit.

Lees meer