Een offerte die opvalt

Offerte Ten Kate Communicatie pagina 2

Netwerken, kennismaken, mezelf presenteren, mijn gezicht laten zien. Dat heb ik als ondernemer aardig onder de knie. Opdrachten uitvoeren, deadlines halen, de handen uit de mouwen en aan de slag. Ook daar draai ik mijn hand niet meer voor om. Maar er zit nog een stap tussen, namelijk … De Offerte!

Na een gesprek met een potentiële klant volgt (hopelijk) de opmerking: stuur maar een offerte. Ik vond het altijd een puzzel om afspraken, kosten en planning op een rijtje te zetten en het aanbod zo te verpakken, dat de klant er direct ja tegen zegt. Dat mooie aanbod stuurde ik vervolgens in een pdf’je met mijn logo erboven naar mijn (potentiële) klant. 

Totdat ik een offerte kreeg van illustratief ontwerpster José Boekema. Het was veel meer dan een ‘saaie’ offerte. Het was het verhaal van José en haar werk. Dat wilde ik ook! En ik zei tegen José: stuur maar een offerte voor het ontwerpen van een offerte. 

Na een creatieve sessie ging José voor mij aan de slag. Inmiddels werk ik met het door haar ontworpen sjabloon. Er is uiteraard ruimte voor de zakelijke afspraken, planning en kosten. Maar het ontwerp laat vooral zien wie ik ben, wat ik doe en gedaan heb en waarom ik doe wat ik doe. Potentiële klanten die mijn website (nog) niet gezien hebben omdat zij op een andere manier met mij in contact zijn gekomen krijgen toch een kijkje in de keuken van Ten Kate Communicatie. Ze zien in één oogopslag wat ik nog meer kan dan de opdracht waar zij mij voor in willen schakelen. De eerste 2 offertes die ik in deze vorm uitbracht zijn opdrachten geworden. En het schrijven van de offerte – oftewel mijn ‘voorstel voor samenwerking’ – kost me ook nog eens minder tijd. Als dat geen win-win situatie is!

Heb je een schrijver of communicatiespecialist nodig? Neem contact met me op, dan krijg jij ook zo’n mooie offerte van mij. En zeg daar maar eens nee tegen!

Vond je dit blogbericht leuk?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest
Fran Lebowitz
Kijktips

Loop door!

New York liefhebbers opgelet: de miniserie Pretend It’s a City (Netflix) mag je niet missen!

Lees meer
Uitzicht over de weilanden
Tips voor ondernemers

Doe niks!

“Alle creativiteit komt voort uit het onbewuste. Pas als je ontspant, hoor je wat je eigen ‘onbewustzijn’ je influistert”, zegt John Cleese over creativiteit.

Lees meer
Ouderwetsche typemachine
Schrijftips

Welke moet weg!

Er zijn taalzaken waarvan ik gruwel, kippenvel krijg en me wanhopig huilend ter aarde stort.

Lees meer