De lege kantoortuin

De lege kantoortuin

Maandenlang heb ik al het nieuws en elk onderzoek over de kantoortuin op de voet gevolgd. De kantoortuin kreeg jarenlang de schuld van een overvloed aan prikkels, stress en het gebrek aan focus en inspiratie. Nu is de kantoortuin leeg, werken we massaal thuis en is het probleem opgelost!

Einde kantoortuintijdperk

Op 28 februari 2020 schreef ik in een blog: “Stel dat vandaag nog elke kantoortuin in Nederland afgebroken wordt, is dan de ellende voorbij? Ik geloof er niks van.” Amper twee weken later werd met het uitbreken van het coronavirus het einde van het kantoortuintijdperk ingeluid. Althans, zo lijkt het. Of verlangen we stiekem alweer terug naar onze rumoerige kantoortuinen? Ook het (gedwongen) thuiswerken brengt de nodige frustraties met zich mee. Het komt ook thuis allemaal neer op structuur, concentratie en inspiratie. Ook op de thuiswerkplek kunnen je collega’s nog steeds net zo hard tegen je aan ouwehoeren als in de kantoortuin: via Whatsapp, e-mail en tijdens Zoom- en Team-meetings. Je bent nog steeds 24/7 bereikbaar terwijl het thuisfront ook je aandacht opeist en dan heb ik het nog niet eens over de extra taak die ouders van schoolgaande kinderen erbij gekregen hebben: de thuisschool!

We willen allemaal structuur en hiërarchie

Ik geloof dat iedereen die schrijft behoefte heeft aan offline schrijftijd, concentratie en inspiratie, maar ook structuur en zelfs een zekere mate van hiërarchie. Misschien zelfs wel meer dan je toe wilt geven. Gewoon, iemand die erop toeziet dat je telefoon uit staat, die bepaalt wanneer er stil gewerkt wordt, wanneer je mag overleggen en wanneer het pauze is. Zodat jij alleen maar hoeft te schrijven, je lekker kan concentreren op je werk. Dat is wat ik aanbied met de ©Bubbelmethode. Het is geen rocketscience. Je werkt volgens een strakke structuur, je telefoon gaat uit en ik ben de baas. Maar kan dat dan niet in je kantoortuin, aan je keukentafel of op je flexplek? Ja, dat kan, maar het is mijn ervaring dat dit toch het beste werkt in een groep waarbij iemand de leiding neemt en de structuur bewaakt. 

Ná corona

Is voor jou het einde van het kantoortuintijdperk aangebroken of verlang je terug naar de rumoerige kantoortuin? Hoe denk jij dat jouw werk eruit gaat zien ná corona? Ik geloof dat er tijdens en ook ná corona gewoon behoefte blijft aan focus, structuur en inspiratie. Of je nu teruggaat naar je kantoortuin, je werk toch wat vaker thuis doet of je boek schrijft op je zolderkamer. Ik kan niet wachten om je (weer) te ontmoeten en te helpen om met meer concentratie en meer plezier te schrijven. Je kan je nu al aanmelden om zeker te zijn van een plek waar je lekker in je eigen bubbel je schrijfklus afkrijgt. 

Bubbeldag

 Vanaf september 2021 zorg ik elke 1e woensdag en 3e maandag van de maand weer voro focus, flow en inspiratie met de ©Bubbelmethode. Je werkt bij mij in je eigen bubbel aan je eigen schrijfklus, zonder afleiding, met structuur en je haalt je deadlines zonder stress. 

Reserveer een schrijfplek en ik garandeer je dat je meer schrijft in 1 dag dan je ooit voor mogelijk had gehouden. 

Woordvoerder GGD met mondkapje
Terugblik

Op naar een saai jaar!

Heb je me gemist in 2021? Dat kan. Het was wat stilletjes rond Ten Kate Communicatie, terwijl het een veelbewogen jaar was dat een onvergetelijke indruk op me achterliet.

Lees meer

Loop door!

New York liefhebbers opgelet: de miniserie Pretend It’s a City (Netflix) mag je niet missen!

Lees meer
Uitzicht over de weilanden
Tips voor ondernemers

Doe niks!

“Alle creativiteit komt voort uit het onbewuste. Pas als je ontspant, hoor je wat je eigen ‘onbewustzijn’ je influistert”, zegt John Cleese over creativiteit.

Lees meer