Kameel op de weg

In de zomer van 2015 reisden mijn partner Kebe en ik in een volgeladen Nissan Qashqai van Zwolle naar Dakar. Tijdens de reis hield ik een reisdagboek bij en deelde dat met foto’s op Facebook. Ik kreeg daarop ontzettend veel enthousiaste reacties van facebookvrienden en facebookvrienden van facebookvrienden. Toen ik na de vakantie in Zwolle ook nog op straat werd herkend door iemand die me enthousiast vertelde dat ze via-via mijn facebookverslagen had gevolgd en er zo van had genoten, was dat het moment dat ik dacht: misschien moet ik er een boek over schrijven. Dat heb ik gedaan en in februari 2016 hield ik mijn eerste boek in handen, prachtig vormgegeven door Nadja Stegeman en geredigeerd door Ate Hoekstra en Saskia Hendriks.

Ik heb veel geleerd over alles wat er komt kijken bij het uitgeven en promoten van een boek. Ik lanceerde mijn boek tijdens een feestelijke presentatie in Waanders in de Broeren. Oud-collega Jan van der Heide interviewde mij op het podium, familie en vrienden waren aanwezig en Thierno Barry & Friends zorgden voor een geweldige Afrikaanse muzikale omlijsting. Mijn eigen boek presenteren in de mooiste boekwinkel van Nederland voor een bomvolle zaal, dat was een droom die uitkwam. Na de feestelijke lancering volgden meer boekpresentaties die ik stuk voor stuk met heel veel plezier heb gedaan. 

Nieuwsgierig? Lees alvast de volgende hoofdstukken:

Strijd tegen de elementen

Warm welkom in Kaédi

Kameel op de weg - Trea in de woestijn
Kameel op de weg - op het podium

Boekpresentaties

 • 7 april 2016: Waanders in de Broeren in Zwolle
 • 16 april 2016: Molen Massier in Nieuwleusen
 • 19 mei 2016: Huiskamerpresentatie in Hasselt
 • 29 juni 2016: interview Omroep NOOS ‘Boeken met Thea en Michel’
 • 30 juni 2016: Boekpresentatie en smakelijke, muzikale Afrikaanse avond bij eetcafé ’t Kraantje in Zwartsluis 
 • 23 september 2016, Boekpresentatie in Wijkcentrum Holtenbroek
 • 14 oktober 2016: Boekpresentatie Bibliotheek Deventer 
 • 2 november 2016: Boekpresentatie tijdens schrijfweek in Arriadh Hotel, Spanje 
 • 16 januari 2017: Vereniging van Huisvrouwen in Meppel
 • 7 februari 2018: KZA Zwolle in de Heetebrij, Zwolle
 • 16 april 2018: Passage in Dalfsen
 • 25 september 2019: Verhalencafé in kulturhus De Spil in Nieuwleusen
 • 6 november 2019: Woonzorgloctie De Hulstkampen in Nieuwleusen

Tegen onkostenvergoeding kom ik graag mijn boek presenteren. 

Boeklancering Waanders in de Broeren

Reis door Afrika

Overige

Knipselkrant