1e dag als ondernemer

Handen laptop

Het is maandag 5 januari 2015, ik ben al 5 dagen ondernemer en vandaag is mijn eerste echte werkdag. Ik zet de wekker op tijd, ga douchen en ontbijten, doe een make-upje op en dan klap ik de laptop aan de keukentafel open. Zo, daar zit ik dan. Zelfstandig te ondernemen. Na maanden van nadenken, wikken, wegen en met heel veel mensen praten, is het zo ver. Ik ben op mijn werk, maar toch ook weer niet. Wat zal ik nu eens gaan doen? Niemand die me vertelt wat ik moet doen en niemand die vraagt of ik zin heb in koffie. Koffie! Dat is het, laat ik beginnen met koffie. En dan gaat mijn mobiel. Een potentiële klant. Ze heeft via mijn netwerk positieve verhalen over mij gehoord en zoekt iemand die op korte termijn de teksten voor de website van haar nieuwe bedrijf wil schrijven. Ik kijk in mijn lege agenda en zeg: “Ik denk dat ik wel wat kan schuiven, zodat ik deze week al aan de slag kan.” Mijn eerste werkdag en mogelijk een eerste klant! Ik doe een dansje en zing er een oorverdovend vals liedje bij. Dat kan gewoon in je eigen bedrijf. 

De koffie is koud, ik schenk mezelf opnieuw in en ga een offerte schrijven. Afzender Trea ten Kate van Ten Kate Communicatie!

Woordvoerder GGD met mondkapje
Terugblik

Op naar een saai jaar!

Heb je me gemist in 2021? Dat kan. Het was wat stilletjes rond Ten Kate Communicatie, terwijl het een veelbewogen jaar was dat een onvergetelijke indruk op me achterliet.

Lees meer

Loop door!

New York liefhebbers opgelet: de miniserie Pretend It’s a City (Netflix) mag je niet missen!

Lees meer
Uitzicht over de weilanden
Tips voor ondernemers

Doe niks!

“Alle creativiteit komt voort uit het onbewuste. Pas als je ontspant, hoor je wat je eigen ‘onbewustzijn’ je influistert”, zegt John Cleese over creativiteit.

Lees meer