Talentenregio

Hoe worden we een overheidsteam van de toekomst? Wat is de rol van communicatie daarin en welke middelen kunnen we daarvoor inzetten? Dat was de vraag die Talentenregio in 2019 aan mij stelde. Talentenregio is een programma van 26 decentrale overheidsorganisaties.

De boodschap

Ik heb de missie en visie van Talentenregio omschreven in ‘gewone-mensen-taal’ voor verschillende doelgroepen. Het verhaal bevat de bouwstenen voor de communicatie door de medewerkers van Talentenregio met als slogan:

Talent werkt!

Communicatiemiddelen

Ik heb de beschikbare communicatiemiddelen van Talentenregio onderzocht en waar nodig aangepast, zoals de teksten en indeling van de website, het LinkedIn profiel, nieuwsbrieven en powerpointpresentaties.

Communicatiekalender

Om de boodschap te verspreiden op het juiste moment en met de juiste middelen heb ik een gestructureerde planning gemaakt. In deze Communicatiekalender 2020 heb ik communicatiemomenten vermeld, met de deadline, het bijbehorende middel en de bijbehorende boodschap.

Jaarverslag

In overleg met en op basis van input van de medewerkers van Talentenregio heb ik het jaarverslag 2019 geschreven.

Workshops

In de periode september 2019 t/m februari 2020 werkte ik als communicatieadviseur voor Talentenregio. In die periode vond er twee keer een Talentenproeverij plaats voor medewerkers van de aangesloten organisaties. Ik heb beide keren een workshop verzorgd: een schrijfworkshop en de workshop Why tell me why, over focus op je werk.

Illustraties

Het verhaal van Talentenregio is prachtig in beeld gebracht door Stefanie Jansen van de Schetsfabriek.

Logo Talentenregio
Talentenregio Talent Werkt!
Homepage Talentenregio

Dit zegt Talentenregio over mij

"Trea heeft het communicatieplan geschreven en geholpen bij de uitvoering daarvan. Ook gaf ze (schrijf)workshops tijdens de jaarlijkse Talentenproeverij en de jaarlijkse Meester in je Werk-week. We hebben het verhaal van Talentenregio opnieuw woorden gegeven en vertellen het verhaal van nu vanuit de perspectieven van verschillende doelgroepen. De workshops die Trea gaf tijdens de Talentenproeverij en de Meester in je Werk-week zijn als zeer goed beoordeeld door de deelnemers. Trea is een fijne dame om mee samen te werken. Ze is zichzelf en brengt een prettige energie mee, altijd met een gulle lach. Ze voegt zich makkelijk naar de situatie binnen een organisatie of team. Ze is attent, behulpzaam en heeft aandacht voor de opdracht én de opdrachtgever."

Christina Weenk, programma manager
Christina Weenk

mijn werk in beeld