Opdracht

Ik maakte in maart 2020 kennis met het werkleerbedrijf SWB Groep en de bedrijfsonderdelen SWB en Gildebor en vanaf juni 2020 mocht ik mijn handen uit de mouwen steken. Ik onderzocht de communicatiemiddelen en hoe deze ingezet werden en de samenwerking tussen het team Communicatie en de rest van de organisatie. Ik voerde ontzettende leuke gesprekken met medewerkers in de hele organisatie, met klanten en met de gemeenten waar de SWB Groep voor werkt. Ik herschreef de belangrijkste boodschap van beide bedrijfsonderdelen voor diverse doelgroepen, ik maakte een overzichtelijk contentplan voor 2021 en omschreef per communicatiemiddel doel en doelgroep. Tenslotte schreef ik een helder, professioneel en werkbaar advies over de inrichting van het team, verantwoordelijkheden en samenwerking.

Personeelsmagazine

Onderdeel van het advies was het ontwikkelen van een nieuw, gezamenlijk personeelsmagazine. Het verzoek was om het eerste nummer binnen 6 weken bij alle 1.600 medewerkers op de mat te laten vallen. De communicatieadviseur van SWB Groep en ik rolden de mouwen op: ontwerpen en overleggen met de vormgever, rubrieken bedenken, interviews afnemen, fotografie regelen, drukwerk en bezorging organiseren. Binnen 6 weken lag het gloednieuwe magazine bij 1.600 medewerkers op de mat. Het was de strakste deadline die ik ooit heb gehad voor het ontwikkelen van een nieuw magazine. Een prestatie waar ik, samen met de communicatieadviseur van SWB Groep, met trots op terugkijk.

SWB Groep

Logo SWB

SWB - Erbij horen door belangrijk werk

Bij SWB is ieder mens waardevol en heeft iets te bieden. Een baan en samenwerken met collega’s zijn daarbij belangrijk. SWB begeleidt en ontwikkelt mensen die extra hulp nodig hebben naar een fijne werkplek die past bij het eigen niveau en talent. Zij helpen bedrijven en organisaties om die passende werkplek mogelijk te maken en inspireren hen om als werkgever hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en niemand uit te sluiten.

Logo Gildebor

Gildebor werkt voor een leefbare omgeving

Een schone, veilige en leefbare omgeving waar mensen met plezier wonen en verblijven, dat is waar de vakmensen van Gildebor zich elke dag voor inzetten. Zij beheren en onderhouden openbare ruimten: groen sportvelden, begraafplaatsen wegen en riool in Hengelo en Hof van Twente. De ervaren vakmensen zetten zich in als leermeesters zodat medewerkers die wat meer hulp nodig hebben kunnen groeien en zich ontwikkelen. Zij leren de fijne kneepjes van het vak in de praktijk, ieder op zijn of haar eigen niveau.

Mijn werk in beeld