Schrijftrainingen


Van persbericht tot krantenkop  

Een mooi artikel in de krant of op een nieuwswebsite met een pakkende kop over jouw bedrijf, je dienst of je product, dat wil je graag als ondernemer. Een goed persbericht is een middel om dat te bereiken. Maar hoe doe je dat en wat kan je zelf doen om de kans te vergroten dat jouw persbericht een krantenkop wordt? In de workshop Van persbericht tot krantenkop gaan we hiermee aan de slag. Het eerste deel van de workshop bestaat uit de theorie. Wat is eigenlijk een persbericht? Hoe zorg je ervoor dat jouw persbericht opvalt? Hoe voorkom je dat je een reclametekst schrijft in plaats van een nieuwsbericht? En heel praktisch: hoe en naar wie verstuur je je persbericht? In het tweede deel gaan we praktisch aan de slag. Je gaat je eigen persbericht schrijven. Na deze korte en praktische workshop ken je de basis voor het schrijven van een goed persbericht. Je gaat naar huis met een persbericht over je eigen bedrijf en je weet hoe en wanneer je dit kunt verspreiden.  

  • 19.30 - 22.00 uur
  • Aantal deelnemers: 6 - 10
  • Kosten: 67 euro inclusief koffie/thee en een drankje na afloop, exclusief BTW
  • Aanmelden of meer informatie: trea@tenkatecommunicatie.nl

Voor stichtingen en verenigingen zonder winstoogmerk reserveer ik twee gratis plaatsen in deze training volgens het principe 'wie het eerst komt...'. 

Schrijf voor je bedrijf

Jouw klant wil heldere informatie. Jij wilt jouw klant overtuigen en je boodschap duidelijk overbrengen. Lastig? In de schrijftraining Schrijf voor je bedrijf leer je hoe je de boodschap van jouw bedrijf duidelijk en prettig leesbaar overbrengt op de lezer. In de schrijftraining gaat het niet over 'goed' of 'fout', maar over je schrijfstijl. In 2 uurtjes neem ik je mee langs de meest voorkomende valkuilen, krijg je tips en laat ik je voorbeelden zien. Alles is direct toepasbaar in de praktijk. De training begint met de theorie. Daarna ga je schrijven. Neem daarom je laptop mee en een eigen tekst die je wilt verbeteren of bedenk een onderwerp waar je over wilt schrijven.  

  • 19.30 - 22.00 uur 
  • Aantal deelnemers: 6 - 10
  • Kosten: 67 euro inclusief koffie/thee en een drankje na afloop, exclusief BTW
  • Aanmelden of meer informatie: trea@tenkatecommunicatie.nl 

Voor stichtingen en verenigingen zonder winstoogmerk reserveer ik twee gratis plaatsen in deze training volgens het principe 'wie het eerst komt...'. 

Schrijftraining op maat

Ondernemers kunnen prima vertellen over hun bedrijf, over het ondernemerschap, hun passie en de producten of diensten die zij leveren. Zodra het opgeschreven moet worden, gebeurt er vaak iets geks: de toon wordt formeel, zinnen worden lang en ambtelijk, er wordt complex geformuleerd en de boodschap verdwijnt in een brij van details. Wil je je schrijfvaardigheden verbeteren voor je website, artikelen, blogs, e-mails, offertes of rapportages? Ten Kate Communicatie helpt je om persoonlijker, duidelijker en prettiger leesbaar te schrijven in een training op maat. In de training vormen jouw teksten het uitgangspunt. Neem voor meer informatie of een offerte contact op. 

Klanten

Ik heb trainingen verzorgd voor onder andere het Ondernemershuis DeventerBlent ServiceWorkfitsOp de zeepkist, Hofstede Bos & Tuin, Duikbedrijf Schuite en Reis door je bedrijf

Levensverhalen

Wil je je levensverhaal schrijven? Dan moet je bij 100 Jaar Na Vandaag van Brenda van Es zijn. Als schrijfcoach helpen wij al die mensen die al jaren een boek willen schrijven. Jij ook? En lukt het niet? Stel je het schrijven van je levensverhaal, autobiografie, familiegeschiedenis uit of pieker je of anderen het wel interessant vinden? Of ben je al begonnen en ben je het overzicht kwijt? Je bent niet de enige. Bij het schrijven van een boek komen allerlei vragen om de hoek kijken. Waar begin ik? Voor wie schrijf ik? Welke vorm past het beste bij mijn verhaal? Kan ik eigenlijk wel schrijven? De gouden sleutel is de ©ES methode: Eerst Structuur. Tijdens de workshop Je boek schrijven #hoedan maak je kennis met de ©ES methode. Boek een schrijfweek in Spanje en kom tot een stevig fundament. Of meld je aan voor een van de andere trainingen of events van 100 Jaar Na Vandaag. Neem een kijkje in de agenda van 100 Jaar Na Vandaag om te zien wat bij jouw schrijfvraag past, zodat jouw boek er komt!